Personal branding

Er zijn altijd ‘personal brands’ geweest. Denk aan bekende personen als Albert Einstein, Steve Jobs en Hillary Clinton. Bijna iedereen in de westerse wereld kan je vertellen wie ze zijn, waarom ze worden gewaardeerd en wat hun levensdoel is (of was). Het concept is niet nieuw, maar de term ‘Personal Branding’ buzzed de laatste tijd wel flink rond.
 

WAT IS PERSONAL BRANDING?

Personal Branding is de totaalervaring of het gevoel dat iemand van een persoon krijgt. Het is hoe mensen je zien; hoe men je beschrijft, vergelijkbaar met hoe we een bekend persoon zouden beschrijven. Het is je set van waarden en kenmerken die je als persoon definiëren en jouw keuzes vormen, zowel zakelijk als privé.
 

Waarom heb je Personal Branding nodig?

In het kort: om het beste uit jezelf te halen op welk gebied je wenst én wat bij jou past. Vooral dat laatste is belangrijk: “je kunt op lange termijn niet iemand zijn die je niet bent”. Probeer je dat toch, dan is de kans groot dat je vroeg of laat op allerlei fronten vastloopt. Bovendien kun je met de juiste Personal Branding je carrière en leven de gewenste richting op sturen.
 

Is dit wat voor mij?

Personal Branding is toepasbaar wanneer je:

  • een nieuwe onderneming wilt starten
  • binnen een organisatie steviger in je schoenen wilt staan
  • onzeker bent over je huidige zakelijke positie
  • aan het begin van je carrière staat
  • klaar wilt zijn voor de toekomst en geen enkele kans aan je voorbij wilt laten gaan

Een Personal Branding workshop is zowel individueel als in groepsverband toepasbaar. De dienst is uitermate geschikt om binnen een organisatie in te zetten waar behoefte is aan een betere online positionering en algehele communicatie naar buiten. Mariko geeft de workshops ook onder andere via Nassau Group en de BNO.

"PERSONAL BRANDING IS WAT JIJ JOU MAAKT"

Met haar Personal Branding zit het wel goed.

Met haar Personal Branding zit het wel goed.

Bewust en in controle zijn van je Personal Branding is een essentieel onderdeel voor het opbouwen van een succesvolle carrière. Het is een leidende verklaring die je kan helpen professionele beslissingen te nemen. Een solide Personal Branding helpt mensen begrijpen wie je bent, wat je te bieden hebt, wat je waarde is en welke competenties je bezit.
 

Het is je reputatie

In het verleden was een reputatie alleen zichtbaar voor mensen die dichtbij staan zoals vrienden, familieleden en collega’s. Maar het internet heeft ervoor gezorgd dat de reputatie voor bijna iedereen toegankelijk is. Daarom is het van groot belang Personal Branding, off- en online, vanuit de kern op orde te hebben.
 

Hoe wordt een persoonlijk merk proactief uitgebouwd?

Ook bij Personal Branding werken we met onze HardCoreporate®-methode. De kern wordt vastgesteld, waarna we de laagjes één voor één opbouwen. Stapsgewijs voeren we een screening uit. Hiervoor gebruiken we een speciaal ontwikkelde checklist om jou als brand in beeld te brengen. Hiervan wordt een rapport opgemaakt. Dat is de nulmeting van de Personal Branding. 

Samen nemen we de uitslag door en op basis hiervan laat ik zien waar we jouw branding kunnen versterken dan wel bijsturen. We kunnen vaak bij deze afspraak meteen praktijkgericht aan het werk met onder andere het perfectioneren van jouw LinkedIn-profiel, afschermen van privézaken en optimaal inzetten van je persoonlijke talent.


Ja, ik wil graag vrijblijvend meer weten over Personal Branding

Naam *
Naam